Stråkinstrument till musiker på alla nivåer

Ska du köpa cello eller violin?

Att hitta just det stråkinstrumentet som passar en själv bäst kan vara svårt, men blir förhoppningsvis en spännande och lärorik erfarenhet!
   
celloköp
   
Börja med att e-posta oss vilket typ av instrument du söker (violin/cello), prisklass och eventuella klangliga preferenser. Även lite info om vad du spelar på idag kan vara till hjälp när du ska välja, kanske söker du något som inte skiljer sig för mycket från det du redan spelar på eller så kommer det passa bättre med en större förändring.
äldre bra cello
       
Vi bokar sedan in ett provtillfälle då vi tagit fram flera instrument, ofta mellan 3–10, med lite olika klangliga karaktärer för dig att prova och jämföra. Känns något extra intressant går det naturligtvis bra att låna med sig hem upp till två veckor för att prova i lugn och ro hemma. Att testa instrument i flera miljöer är också viktigt innan man bestämmer sig.
   
   
Det kostar inget att låna hem instrument och det lämnas ingen deposition utan vi skriver endast en låneförbindelse. Instrumenten är alltid fullt försäkrat via Luxury Violins utan kostnad eller avgift, oavsett om du köper eller ej. Skulle dock låneinstrumentet skadas eller bli stulet utgår en självrisk som framgår av lånehandlingen.
     
köpa cello
Om man så småningom känner sig säker och vill köpa ett instrument så e-postar vi en faktura som man har 10 dagar på sig att betala. Därefter skriver vi ut ett ägarbevis/värderingsintyg och skickar hem till dig per post. Alternativt om man känner sig osäker och vill avvakta så lämnar man bara tillbaka instrumentet inom avtalad lånetid.
    

Välkommen med din förfrågan!

     
Vi tar emot instrument som inhandlats via oss till sitt fulla värde som inbyte om du vill byta upp dig i framtiden. På så sätt förlorar du aldrig pengar på att köpa nytt senare vilket annars är vanligt hos de flesta andra handlarna. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta in andras instrument utan rekommenderar i de fallen att man vänder sig tillbaka dit instrumentet är inhandlat. Lär mer under LuxuryViolins inytesgaranti – våra kunders sparkonto.
cello till salu