Dealers in violins violas cellos and bows

Ska du köpa cello eller violin?

Ska du köpa violin har du kommit rätt!
Att hitta just det stråkinstrumentet som passar en själv bäst kan vara svårt, men blir förhoppningsvis blir det en spännande och lärorik erfarenhet!
   
celloköp
   
Inför det att du ska köpa fiol eller cello så kan di börja med att e-posta oss vilket typ av instrument du söker (violin/viola/cello/stråke), prisklass och eventuella klangliga preferenser. Även lite info om vad du spelar på idag kan vara till hjälp när du ska välja, kanske söker du något som inte skiljer sig för mycket från det du redan spelar på eller så kommer det passa bättre med en större förändring.
äldre bra cello
       
Vi bokar sedan in ett provtillfälle då vi tagit fram flera instrument, ofta mellan 3–10, med lite olika klangliga karaktärer för dig att prova och jämföra. Känns något extra intressant går det naturligtvis bra att låna med sig hem upp till två veckor för att prova i lugn och ro hemma. Att testa instrument i flera miljöer är också viktigt innan man bestämmer sig.
   
   
Det kostar inget att låna hem instrument och det lämnas ingen deposition utan vi skriver endast en låneförbindelse. 
     
köpa cello
Om man så småningom känner sig säker och vill köpa ett instrument så e-postar vi en faktura som man har 10 dagar på sig att betala. Därefter skriver vi oftast ut ett ägarbevis/värderingsintyg och skickar hem till dig per post. Alternativt om man känner sig osäker och vill avvakta så lämnar man bara tillbaka instrumentet inom avtalad lånetid.
    

Välkommen med din förfrågan!

     
Vi tar emot instrument som inhandlats via oss som inbyte om du vill byta upp dig i framtiden. Tyvärr har vi inte alltid möjlighet att ta in andras instrument utan rekommenderar i de fallen att man vänder sig tillbaka dit instrumentet är inhandlat.
   
Flera av våra instrument och stråkar går att köpa via hemsidan och få hemskickade (vilken fraktkostnad som gäller framgår i beskrivningen vid beställning). Varor som är prissatta 0 kan dock inte köpas direkt men priset för dessa kan får vid förfrågan eller direkt i ateljén.